Sprekers
filmzaal en leslokaal bezoekerscentrum


Er zijn gedurende de dag verschillende lezingen in de filmzaal en het klaslokaal (vh winkel) van het bezoekerscentrum. De presentaties zijn gratis, reserveren is helaas niet mogelijk. Toegang is op volgorde van binnenkomst en vol is echt vol. 

Gustav Kiburg

Sony ambassadeur Gustav Kiburg is een van de eerste fotografen die de favoriete 200-600mm heeft getest in het veld. Daarnaast heeft Gustav ook de begerenswaardige 400mm f2.8 en de 600mm f4.0 in het veld onderworpen aan een ultieme fotoshoot. De resultaten en zijn ervaringen deelt hij tijdens zijn presentatie die zoals altijd doorspect is met onvervalste Rotterdamse humor. 
Filmzaal: 11.00 uur

 

Photo united

De mentoren van Photo United nemen je in deze afwisselende presentatie mee door de veelzijdige natuur van Holland. De dynamiek van de zee- en duingebieden, de mystiek van de bossen en de nacht met haar bewoners en de bijzondere, vaak verborgen wereld van onze insecten. Kortom, een leerzame en inspirerende presentatie. 'Na afloop ga jij met andere ogen naar onze natuur kijken.”

Leslokaal: 13.15 en 15.15 uur

Rick van der Kraats

Het ontdekken van een onderwerp, verdieping van inzichten in het veld en verbreding van jezelf als natuurfotograaf én als mens zijn de rode draad in mijn presentatie ‘groei’. Fotografie is veel meer dan alleen plaatjes schieten, maar ook het plezier in de natuur is voor mij heel erg belangrijk. Tijdens de presentatie vertel ik daar graag over.

 Leslokaal: 11.15 uur

Henri van Vliet

Veluwe, anders bekeken

Een lezing door professioneel fotograaf Henri van Vliet staat altijd garant voor prachtige beelden en meer dan voldoende humor. Op zijn eigen-wijze laat hij zien hoe alledaagse onderwerpen heel boeiende foto’s kunnen opleveren. Samen met Henri op zoek naar creativiteit en inspiratie, en vooral ‘anders kijken’

 Filmzaal: 14.00 uur

Tariq la Brijn

Tariq begon serieus te fotograferen toen hij twaalf was. In het begin was dat vooral in de voetsporen van zijn vader, maar de laatste jaren heeft hij een eigen stijl ontwikkeld en eigen technieken meester gemaakt. In deze presentatie neemt hij u mee in zijn ontdekkingsreis: zijn groei als fotograaf, zijn fotografische ontdekkingen in vooral Noord-Europa, maar ook de groei van de mogelijkheden met nieuwe apparatuur. Ook maakt hij korte uitstapjes naar andere vormen van fotografie en het effect dat dat heeft gehad op zijn natuurfoto’s.

 Leslokaal: 14.15 uur

Adrian Kuipers

Life-changing verhalen achter de portretten van fotograaf Adrian Kuipers. Adrian reisde de afgelopen 10 jaar belangeloos voor stichting Orange Babies naar Afrika en vindt het nu tijd om door middel van zijn film, poëzie en zelfgecomponeerde muziek de bijzondere verhalen achter de foto’s te laten zien en voelen. Met de verkoop van zijn foto’s haalde hij al meer dan 125.000 Euro op voor de stichting. Met zijn verhaal wil hij andere fotografen inspireren de talenten in te zetten voor een betere wereld.

 Filmzaal: 15.00 uur

alexander koenders

Hoe voller de tas des te beter? Of niet!?

Heel vaak kom ik fotografen tegen met een tas vol lenzen. Het lijkt er soms op dat alles in de tas mee moet. Achteraf gebruik je soms maar een beperkt aantal objectieven. Tijdens de presentatie deel ik mijn ervaringen en waarom en wanneer ik kies voor een bepaalde lens. Ik laat je zien wat ik allemaal met 1 lens kan doen en hoe multifunctioneel sommige objectieven zijn qua inzetbaarheid. Er wordt niet alleen gesproken maar ook naar beelden gekeken, uiteraard met ruimte om vragen te stellen. Kom ook en laat je verrassen!

 Filmzaal: 13.00 uur

Volgend jaar ook op het podium!?


Voor veel fotografen is het een grote uitdaging om voor een zaal te spreken. Omdat we naast grotere zalen ook een laagdrempelige kleine zaal gebruiken is dat een mooie try-out mogelijkheid.

Het is leuk en dankbaar om je passie voor fotografie te delen met echt publiek. Heb je een prachtige serie gemaakt van bijv. uilen of ben je langere tijd op zoek gegaan naar de wondere wereld van paddenstoelen, meld je aan en wie weet sta je straks ineens op het podium te stralen.

voorwaarden

Twijfel je of je foto's goed genoeg zijn om te presenteren, we kijken graag naar je beelden en geven met alle plezier advies. Mooie beelden spreken vaak nog meer als er door de maker bij wordt verteld.